modern múzeum?

2010.01.29. 19:00

forradalmakról és hatalmas változásokról beszéltek egyesek, amikor a nagy múzeumoknál elkezdtek látogatócsalogató, látványos kiállitások szervezni és populista marketingdumával hirdetni. a képek valamint a tematika kapcsán ez el is érkezett. a többi pedig visszamaradt a szocializmus csodás évtizedeiből.

az első ilyen a teremőr,akik jórészt feldiszitett nyugdijasok, rosszabb esetben láncdohányos, aki ezért ideges,és akkor jajj annak... alkalmunk volt kihallgatni néhány titkos beszélgetést, amikből meglepő, és furcsa, dolgok szivárogtak ki. például,hogy a munkahely megszerzése vizsgához kötött. micsoda szemétség.vagy hogy nyolc órát kell dolgozni. vagy hogy a jó helyeket a kiállitáson a protekciósok szerzik meg.tényleg hallatlan. és bár a kistáskák tartalmát senki nem kutatta, rám akart ugrani egy túlbuzgó őr,amikor belenyúltam.zsebkendőért.vagy hogy a mobiltelefon látványára erőteljesen megrohantak.és hogy 130 képet egyhuzamban kelett végéignézni,közben se kimenni,se egy kávét inni nem lehetett,mert már nem engednek vissza.viszont volt pár puff útközben.remek.

nos,aki követte a totalcaron és belsőség blogon az angliai múzeumlátogatások történetét, vagy hallotta olvasta valahol,néhány szerencsésebb fejlődésű országban,hogy is van ez...háát... kisérőszöveget és tartalmakat,ami nagyon érdekel, már bluetooth segitségével telefonra lehet tölteni, és otthon feldolgozni, és már nem csak autókiállitáson,hanem a természettudományi múzeumban volt ilyen. vagy hogy ha nem tudja valaki végéignézni a kiállitást mert akkora,akkor a jegyét lepecsételtetheti és egy hétig még érvényes,bármikor visszajöhet befejezni.nem az,hogy egyet szusszani sem engednek ki... szóval van még mit alakitani,és bőven modernizálni.

Szerző: kAndrás

komment

Címkék: velemeny

süti beállítások módosítása