bürokráciarulez 3

2010.01.23. 16:14

 

 
 ennyire kicsinyes és pitiáner is csak egy magyar lehet. és persze a felsőbb szinteken is. hisz onnan jön az utasitás. nincs olyan szervezet, emberségkommandó vagy valami, ami ilyenkor akcióba lépne, és eltörölné ezt a szégyen a térképekről? hihhetetlen...
 
érkezek vissza szegedre, egész jól megúszok mindent, márcsak egy magyar, khmm, unijós vámvizsgálat vár rám és máris mekkában érezhetem magam. valamiért ez most különösen lassan haladt, és látom hogy a vámosok fölváltva kivülről benyúlva a bódéjukba irogatnak valamit, és feltűnően hosszan cseverésznek az emberrel. modom mi van itt, talán amőbáznak titokban, esetleg keresztrejtvényt fejtenek? unatkozunk,unatkozunk?
kinyitom a csomagtartót, jönnek a kérdések, cigáretta,álkohol van e? legalábbis tele voltam, ezt ő is látta, szerencsére leszoktak arról hogy egy üveg jogurtért baszogássák az embert amivel nyilván le akarom fertőzni és szennyezni az egész eu tejipart. elősször majd az unió tanuljon meg rendes jogurtot gyártani. háromszor is rákérdezett a cigire, majd útlevelet kért, ám legyen, és jön a beugratós kérdés. mennyi benzin van az autóban? khhm,micsoda?
 
kéremszépen ezt még a legvadabb háborús és embargós időben sem kérdezte meg senki de senki a szerb oldalon, hiszen mindenki tele,mert benzinhiány volt, és a vámos is abból tankolta az autóját, különben sincs arra előirás hogy nem lehet tele a tank. hát mi ez itt? micsoda mocskos,rohadt banda ez, ahol először felemelik a benzin adóját( a benzin árának lassan 3/5 adó,ugye nem felejtjük) igy magyarország ismét élen jár az ár tekintetében európában, majd nyilvántartásba veszik a az országba érkező autók benzintartalmát. minek? és mi van azon a hátárszakaszon ahol nincs ellenőrzés? talán ausztriába és szolvákiába nem megy át senki tankolni? mert ők rendes jogkövető polgárok, és szépen drága magyar benzinen autóznak. csak ezek a mocskos alföldiek járnak át szerbiába meg ukrajnába...
és az egy dolog,hogy én ismerem a kocsi üzemanyagtankjának méretét, és tartalmát literre, de egy műszakilag kevésbé érdeklődő esetleg nő? bemond valamit és abból hivatalos statszitika készülhet és jó lesz? mégis mi a francot gondolnak ezek? arról ne is beszéljünk, hogy a bolgár, már szintén unijós polgárral percekig cseverészett mire megértette magát, és hogy mit is akar. mert ugye nyelvtudás,nyilván semmi.
 
kérdezem a vámost,ez most komoly? a válasz: - Igen,irni kell!
 
mert az irás az szent és sérthetetlen. ha lett volna egy kannában (egyébként jogszerűen) 10litrt nálam, lehet le is csuknak. azt hiszem, hétfő este, ha elhagyom az országot, akkor fogom azt érezni, hogy normális helyen vagyok,mégha azt nem is tartják európának.
 

 

 

Szerző: kAndrás

komment

Címkék: velemeny

süti beállítások módosítása