mindenki mindent elmondott már erről. tényleg példa nélküli,ami történt, főként,hogy megfelelően,időben elő lett készitve,a végén mégse engedték be az országba a köztársasági elnököt,mint magánembert.és ez nem a kilencvenes évek vadkapitalizmusa (vagy mégis?), se nem a kommunista bezárkózás ideje,hanem a huszonegyedik század európai uniója, azon belül is Schengennek nevezett határtalan szabadság.

ez az eset azonban igen jól jött,és még épp időben,csak használjuk ki megfelelően. valahogy úgy,mint ahogy a szlovák testvérek kiabáltak, és minden fórumon fölhivták a figyelmet a frissen alakult magyar gárda jelentett veszélyre. a jövő évi választások előtt, és a nyelvtörvény hatálybalépésekor ez szinte életmentésnek jött, és komoly jogalapot szolgáltat arra,hogy mindne fórumon tiltakozzunk a szlováki által elkövetett jogsértésekre.

a legjobb bizonyiték pedig a svéd elnökség minapi nyilatkozata, miszerint ez az unió tagjai között lévő jelenlegi legkomolyabb konfliktus.és ne feledjük, a nyelvtörvény kapcsán, alig két hónapja még hallani se akartak semmiféle közvetitésről,és a probléma létezését is tagadták. az uniónak csak a piac kellett,a nemzetiségi konfliktusok nem. vagy eljött a változás ideje?

 

Szerző: kAndrás

komment

Címkék: velemeny

süti beállítások módosítása