" Isten őrizzen a tolvajtól, mert állandó félelemben él a lopott javak miatt. "

(sokszor  hangoztatják külömböző szomszédokká vált országok, hogy mi csak Ázsiából tévedtünk ide. erről csak annyit,hogy mivel már a honfoglalás előtt is éltek itt magyar törzsek, akik várták, majd később egybeolvadtak a második honfoglalásra érkező magyarokkal, és az ekkor érkező 300 000ezer ember, valamint a hozzájuk csatlakozott törzsek bevonulása,nem volt,nem lehetett véletlen,hiszen haza jöttek. arról ne is beszéljünk hogy a vereckei hágón át érkező bevonulók, nélkülözték a teljes lovasságot, tehát nem volt komoly védelmük, mert ekkor a vaskapu magasságában az Al-Dunánál harcoltak, ismeretlen helyre pedig nem így vonulunk...)

nézzük a másik oldalt, haladjunk kelet felé. a törökök sem felejtettek el bennünket,  a kaukázusban több nép is van aki velünk, vagy a jászokkal rokon,és ezt a rokonságot számon is tartják. Fábri András barátom Iráni beszámolója alapján, ott is nagy becsben tartják a magyar rokonságot, és igencsak sérelmezik,hogy a cocialista kormányok elhanyagolták a kapcsolatokat. terveztek egy barátságos labdarúgó mérkőzést is, ami azért maradt el,mert állítólag rossz fényt vetett volna Magyarországra a kormány valamely tanácsadója szerint, hiszen Irán most nem szalonképes, és gyorsan leszerveztek egy Magyarorszá-Izrael meccset helyette. csak fölhívnám a figyelmet,hogy Iránban van a világ második legnagyobb kőolaj,földgáz készlete, amiből izraelben vajmi kevés van. talán nem kéne elherdálni így a kapcsolatokat.

ide kívánkozik egy mondat néhai iraki diktátortól, aki azt mondta olyan kincs van a birtokában, amiért a magyarok egyszer hálásak lesznek neki.vajon erről miért nem tudunk többet?

japánban is számon tartanak bennünket, a kapcsolatok most a pesti hidak díszkivilágítása kapcsán javulnak, a miniszterelnök hamarosan ide látogat, a Császári pár is jár néhány éve itt,pedig évente csak egy országba látogatnak.

és mit tesz a magyar diplomácia? ahogy a renszerváltás után,és most is zárják be a külképviseleteket (kínában akkor zárták be,amikor mindenki oda ment nyitni). őrültek. újabbakat kellene nyitni,főleg ázsiában, ott a jövő, és ilyen országokban ahol szeretik és megbecsülik a magyart. és oda járni látogatóba, évente.mert ha baj van,ők fognak segíteni. Izrael maximum fölvásárol. (ahogy ezt már Simon Peresz is megmondta)

süti beállítások módosítása