a mai ember, hacsak nem merült el jó mélyen a történelemben, nem is tudja mi volt a csendőrség. hiába no, ez az 50 év mocskos kommunista agymosás csak jó volt valamire.  így tűnt el (s csak remélni tudom,hogy nem örökre) a nemzeti emlékezetből Nagy-Magyarország Trianonostól,Monarchiástól,Kiegyezésestől,Boldog Békeidőstől, és a Millenium évét követő Európa műveltebb felét porbatipró fejlődésestől, a középkori Magyarország mint Európa vezető hatalma, hiszen egészen Angliáig etettük Európát a magyar terményekkel, és az hogy müveletlen hordákként csapódtunk erre Ázsiából már csak hab a tortán...

szóval a csendőrség ma is létező intézmény sok európai országban, és nagyon fontos intézménye volt a Magyar Királyságnak is.  a lényege a rend és biztonság fönntartása vidéken, (vajon mi hiányzik ma a vidékről?),Pestre be se léphettek,hiszen az nem vidék. tagjait a legjobb honvédekből toborozták,és nem is volt nagy létszámú, de a minőség,a velük szembeni tisztelet kárpótolta az alacsony létszámot.

nem voltak se restek se félősek ha a  tömeg vagy túlburjánzó egyének megzabolázásról volt szó,hiszen a kemény parszti munkát végző erős,megtermett férfiak se voltak restek összekapni néhanapján. egészen 1945ig,a feloszlatásukig. és mivel egy részük részt vett a zsidók deportálásában a második világháború végén, megbélyegezve végezték, de feladatkörük betöltetlenül maradva, hozzájárult az ország szétveréséhez.

rendőröket vidéken csak elvétve látni,falukban egyáltalán nem, a munkanélküliek tömege, a cigányság pedig szabadon rabolhat, rettegésben tartva a vidéket. és hol van ilyenkor a demokrácia nagy vívmánya,a nagyfokú közbiztonság?

http://hu.wikipedia.org/wiki/Csendőrség

süti beállítások módosítása