http://index.hu/video/2009/10/20/tobb_szoci_is_tamogatja_a_kettosallampolgarsagot/

néhány gondolat a kettős állampolgárság kérdésköréről.

1) azokban az országokban ahol valamiféle nemzetpolitika van, és itt most a szomszédokra gondolok, mindenhol létezik ez az intézmény. Szerbiában,Horvátországban,Romániában, stb, és elég volt egy tövényjavaslatot egyszer elfogadni,és nem pdig vitázni róla évekig...

2)a jelenlegi helyzetben nagyon sokat segiten a vajdasági magyarokon főleg, akik be vannak zárva Szerbiába,és utazni csak drága,nehezen beszerezhető vizummal tudnak. akik pedig munkanélküliek,még látogatóba sem jöhetnek. a kárpátaljai magyarokon is segitene,de az ottani törvények ezt nem engedélyezik, ez pedig alapvetően a nagyszámú ottélő orosz nemzetiségűek miatt van,nem a kétszázezres magyarság miatt.

3)ez nem belpolitikai kérdés. nem igaz amivel Ferenc testvér riogatott itt mindnekit 2004ben. nem fognak millók áttelepülni,és elvenni az ittlévők munkáját. aki át akart jönni,és itt dolgozni,az eddig is megtette.

4)mivel nem Magyarországon laknak, nem itt fizetnek adót és járulékot, se nyugdijat,de orvosi ellátást ingyen nem fognak kapni.és nem szólnak majd bele a válsztásokba sem. de nem is ezt akarják.

 lesz viszont egy biztonságérzetük,hogy igenis ide tartoznak,mint ahogy ezer évig egy országban éltünk, és a Magyar Kormány is hatásosabb fölléphet a szomszédos országokban,hiszen saját állampolgárairól is szó van.

és ami igen fontos,az unión kiüli magyarságnak,hogy utazhatnak az útlevél birtokában,mehetnek külföldre tanulni,vásárolni,nyaralni,rokont látogatni,nem lesz gondjuk vizumra. megnézhetik az a Pestet és Bécset, amit az ő öregapjuk,dédöregapjuk adójából is épitettek. ugye ezt nem felejtjük el?

talán ez lehet az első közös megállapodás jobb és bal oldal között, és hogy melyikre vet ez jó vagy rossz fényt,azt mindenki döntse el maga.

süti beállítások módosítása